omslag

De Baltische staten Litouwen, Letland en Estland

9-daagse vliegreis van 22 t/m 30 augustus 2019

Bezoek met Educa Travel 3 fantastische landen en verbaas u over de mooie natuur, maar vooral over de schitterende cultuur. Vilnius, Riga en Tallinn behoren tot de mooiste steden van Europa en niet voor niets behoren de oude stadscentra van de 3 steden tot het UNESCO werelderfgoed!!

Een verademing is het deze landen te bezoeken en u zult gegarandeerd zeer onder de indruk raken van de pracht van dit gebied, dat bij velen nog zo weinig bekend is.

Het programma ziet er als volgt uit:

Dag 1: Vanuit diverse opstapplaatsen in Limburg vertrekken we naar het vliegveld in Eindhoven voor de heenvlucht naar Vilnius. Na aankomst transfer naar uw hotel en check-in. U heeft hierna de gelegenheid om de stad alvast te verkennen.

Dag 2: Na het ontbijt maken we een stadswandeling door het oude centrum van Vilnius. We bekijken o.a. de St. Anna kerk, de St. Petrus en Paulus kerk, de Stanislaw Kathedraal en de Poort van het Morgenrood. U zult verbaasd zijn over de diversiteit van de architectuurstijl van de gebouwen. Na de lunch heeft u vrije tijd om zelf de stad te bekijken.

Dag 3: Vandaag maken we een excursie naar de eilandstad Trakai, beroemd vanwege haar imposante Gothische waterburcht. Dit machtige Slot was in vroeger tijden een welhaast onmogelijk te veroveren vesting. Laat in de middag keren we terug naar Vilnius.

Dag 4: Vandaag rijden we van Vilnius naar Riga en bezoeken onderweg in Siauliai de befaamde Kruisberg, met haar ontelbare Kruizen van allemaal verschillende afmeting. Voor de katholieke Litouwers is dit een magische plaats van het Geloof. Aangekomen in Letland bezoeken we het schitterende Slot Rundale, door de Hertog van Kurland in de 18e eeuw ingericht als zijn zomerresidentie. De prachtige zalen zijn volledig gerestaureerd en ook de aangelegde tuinen zullen u versteld doen staan. Hierna rijden we verder naar ons hotel in Riga.

Dag 5: In de ochtenduren maken we een stadstour door Riga, waarbij alle hoogtepunten uit deze stad aan u voorbij trekken. Speciale aandacht zal hierbij besteed worden aan de onovertroffen Jugendstil bouwwerken, die Riga uniek in de wereld maken. Na de middag bezoeken we de befaamde levensmiddelenmarkt van Riga en zult u de locale lekkernijen van het land kunnen proeven.

Dag 6: In de ochtend heeft u vrije tijd om op eigen gelegenheid Riga nog eens op uw gemak te bekijken. Tegen de middag rijden we van Riga naar de badplaats Jurmala, het beroemde kuuroord uit de Sovjet tijd, met haar vele prachtige houten huizen. Hierna rijden we door naar ons hotel in Tallinn.

Dag 7: Voor de middag maken we een uitgebreide city tour en stadswandeling door Tallinn, waarbij u alle hoogtepunten van deze middeleeuwse stad zult zien. Na de middag bezoeken we het Slot Kadriorg, het voormalige buitenverblijf van Tsaar Peter de Grote.

Dag 8: Vandaag maken we een excursie naar het Lahemaa Nationaal park. Dit park met haar diverse schiereilandjes behoort tot de mooiste plekjes in Estland. Op het terrein bevinden zich diverse gerestaureerde vroegere residenties, waarvan u de belangrijkste (Palmse) gaat bezoeken. In de namiddag keren we terug naar Tallinn.

Dag 9: U heeft nog een groot deel van de dag vrije tijd in Tallinn, voordat we naar het vliegveld worden gebracht voor de terugvlucht naar Brussel, waar onze touringcar u ophaalt en weer naar Limburg brengt.

De reissom bedraagt € 1145,- per persoon. De toeslag single bedraagt € 265,-

Inbegrepen is:

  • Transfer vanuit Limburg naar het vliegveld en terug.

  • Vlucht (inclusief bagage) vanuit Eindhoven naar Vilnius en terug vanuit Tallinn naar Brussel.

  • 8 overnachtingen in goede centraal gelegen 3* en 4* hotels, op basis van logies/ ontbijt.

  • Het volledig excursieprogramma incl. entrees, onder leiding van een lokale reisleidster.

  • Eigen Nederlandse reisbegeleiding.

  • Een info meeting ca. een maand voor vertrek.

Nog niet inbegrepen:

  • Overige maaltijden en uitgaven van persoonlijke aard.

  • Eventuele verzekeringen en fooien.

educaMeer info en boeken via Educa Travel