a_cover bridge britain camera clay flowers music palet pottery yoga

Kasteelbezoek met unieke kunst rondom Pieter Bruegel

Heerlijk kasteelbezoek met unieke kunst rondom Pieter Bruegel
En wéér hebben we een bijzonder cultureel uitje voor u. We brengen u op vrijdag 12 april naar een prachtige verborgen parel: Kasteel van Gaasbeek, gelegen op een steenworp afstand van Brussel is het niet alleen een schitterend bouwwerk maar ligt het ook nog eens in een uitgestrekt park (49 hectare) dat al in de 17e eeuw werd aangelegd. In dit park met de hoogste beuken van België ontdekt u ook gebouwen die historisch met het kasteel verbonden zijn: o.a. de barokke kapel met altaarstuk van Gerard Seghers, een barokpaviljoen met uniek stucwerk, de neogotische schuur en de ter ere van Napoleon opgerichte triomfboog.

bruegel

Als klap op de vuurpijl is hier van april tot juli een bijzondere tentoonstelling te zien met als stralend middelpunt de Vlaamse meester Pieter Bruegel. Hij wordt vaak beschouwd als dé belichaming van de Vlaamse identiteit. Waarom dat zo is, waarom hij uitgroeide tot een icoon en een onuitputtelijke bron van inspiratie, dat gaat u zien in de expo “Feast of Fools, Bruegel herondekt”. U maakt kennis met een reeks sleutelwerken van Vlaamse en internationale kunstenaars die “iets met Bruegel hebben”. We noemen bijv. James Ensor, Gustave Van de Woestyne, Otto Dix, Stijn Streuvels en Leo Copers. Ze knopen aan bij zijn thema’s herinterpreteren die, citeren hem en tonen zo aan dat zijn werk tot op de dag van vandaag niets aan relevantie heeft ingeboet. In drie hoofdstukken BRUEGEL, HET GROTE MISVERSTAND; BRUEGEL, VANDAAG EN BRUEGEL, WERELDWIJD maakt u kennis met zijn werk en dat van zijn vele bewonderaars voor wie hij een inspiratiebron was.
Voor ons reden genoeg om samen met VU Maasland een lente-uitje samen te stellen waar een bezoek aan kasteel en tentoonstelling zijn opgenomen met aansluitend nog enkele uren vrije tijd in altijd bruisend Brussel. Gaat u mee op vrijdag 12 april?? 

gaasbeek

Reisinfo

Datum: vrijdag 12 april 2019
Prijs: € 49,- p.p.
Inclusief: busvervoer, begeleiding door Ria Freijser, entree Kasteel van Gaasbeek incl. expositie Feast of Fools en bezoek Brussel + reserveringskosten.
Opstapplaatsen: Venlo, Roermond, Maastricht, Urmond, Heerlen,
Vertrek: tussen 8 en 9 uur, thuisreis om 17.30 uur
Reserveren: Het Zuiden/Jacobs Reizen Valkenburg 085-0670015 van maandag t/m vrijdag van 09.30 - 16.00 uur. Of per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met naam, adres, woonplaats, opstapplaats en telefoonnummer.

 
Lezing ter voorbereiding Excursie Gaasbeek
Ter voorbereiding op deze excursie is er een lezing op woensdag 3 april om 14.00 uur door Wouter van Romondt. Bestaande uit 3 onderdelen: de geschiedenis & collectie van Kasteel Gaasbeek, Leven en Werk van Pieter Bruegel en ten derde de tentoonstelling Feast of Fools.
Kosten: € 7,50 per persoon
Locatie: VU Maasland, Carbon 6, Kloosterweg 1 in Heerlen (parkeren is gratis).
Aanmelden: via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 046-4236520