a_cover bridge britain camera clay flowers music palet pottery yoga

Uniek cultureel weekend vol hoogtepunten

Vrijdag 17 & Zaterdag 18 mei 2019

Geheim vd meester in museum More – meesterlijke stillevens van Henk Helmantel - fantastisch Beeldendepot & Arbotum in Wageningen

In samenwerking met VU Maasland biedt Zuiden/Jacobs Reizen een 2-daagse cultuurtrip aan met alleen maar hoogtepunten! We moeten er een eind voor rijden, maar dan heb je ook wat.

Vrijdag 17 mei: Op weg naar Groningen is er eerst een uitgebreide stop in Gorssel. In het op zich al bijzondere museum More bewondert u niet alleen de bijzondere permanente collectie maar OOK het resultaat van het immens populaire gelijknamige TV programma HET GEHEIM VAN DE MEESTER. Verbaas u over maar liefst 22 ingenieuze reconstructies van meesterlijke geheimen van de grootste schilders aller tijden. Daarna rijden we door naar Noord Groningen om een bezoek te brengen aan het museum van HENK HELMANTEL. In het dorp Westereemden bezoekt u zijn eigen museum, dat vol staat met zijn meesterlijke stillevens. Hij schildert zo ongelooflijk perfect dat u zult twijfelen of het geen foto’s zijn! En… als de meester thuis is, komt hij u ook nog persoonlijk tijdens een kopje koffie – begroeten.

Bijzondere expositie Meesters Stilleven van Henk Helmantel: foto of in Museum More: niet van echt te onderscheiden schilderij

Deze eerste culturele dag eindigt in de hoofdstad Groningen waar u overnacht in het centraal gelegen Eden City hotel (www.cityhotelgroningen.com) op basis van logies & ontbijt.

Zaterdag 18 mei: Na het ontbijt maken we met een gids een wandeling in het mooie centrum van Groningen. Daarna brengt een luxe touringcar u naar Wageningen. Hier wacht u de volgende verrassing.

U gaat uw ogen uitkijken in en rond de schitterende Beeldengalerij Het Depot.

Een museaal podium voor de hedendaagse beeldhouwkunst met veel torsen en fragmenten van het menselijk lichaam. Het Depot is onderling verbonden met Arboretum De Dreijen, een geweldig park vol prachtige bomen en andere begroeiing. Zeker in de meimaand een lust voor het oog. Dan is er ook nog Villa Hinkeloord waar een permanente tentoonstelling van het werk van Eja Siepman van den Berg te zien is. Als u weet dat er ook nog een prachtige winkel is vol informatie, kaarten, kleine beelden en sieraden dan zal duidelijk zijn dat u zich hier geen minuut verveelt. In het aanwezige restaurant is bovendien de mogelijkheid voor een kopje koffie etc. In de namiddag brengen wij u terug naar uw opstapplaats. Ongetwijfeld vol herinneringen aan al het moois dat u op deze twee dagen heeft kunnen bewonderen.

RESERVEREN KAN VANAF NU:

Per e-mail aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding aantal personen, WEL of GEEN museumkaart, naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en opstapplaats. Of telefonisch tussen 09.30 en 17.00 uur van maandag t/m vrijdag. Het aantal plaatsen is beperkt, en… VOL=VOL

Reisinfo

Datum: vrijdag 17 & zaterdag 18 mei 2019
Vertrek tussen 07.00 - 08.00 uur

Prijs: € 138,- p.p. (MET museumjaarkaart) € 155,- (ZONDER museumjaarkaart)

Toeslag 1-pk € 35,- p.p.

Inclusief: Vervoer per luxe touringcar, bezoek (entree/toeslag) Museum MORE, entree Museum Henk Helmantel incl. kopje koffie, 1 overnachting met ontbijt in Eden City Hotel Groningen, bezoek Beeldengalerij Het Depot, Arboretum De Dreijen en Villa Hinkeloord in Wageningen.

Exclusief: niet genoemde maaltijden, reserveringskosten € 5,- per boekingsformulier en hoteltax ad € 3,10 p.p. die is ter plaatse te voldoen.

Opstapplaatsen: Maastricht, Heerlen, Urmond, Roermond, Venlo

 
Lezing Ter voorbereiding op deze excursie is er een lezing op woensdag 15 mei om 14.00 uur door Wouter van Romondt. Kosten € 7,50 p.p. Locatie: VU Maasland, Carbon 6, Kloosterweg 1 in Heerlen. Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch: 046-4236520

Meer info