a_cover bridge britain camera clay flowers music palet pottery yoga

Cultureel 3-daags uitje Hannover en Braunschweig

Met o.a. schitterende musea in Hannover en Braunschweig
Tussen de feestdagen door laten JACOBS REIZEN EN VU MAASLAND u even ontsnappen om te genieten van culturele ingrediënten die wij in een 3-daags reisje hebben verwerkt. Op vrijdag 28 december brengen wij u naar HANNOVER waar u het “museum van het jaar 2017!” gaat bezoeken. We hebben het dan over het SPRENGEL museum, bekend vanwege zijn talrijke moderne kunst. In de namiddag rijden we verder naar BRAUNSCHWEIG. Hier overnacht u twee maal in het uitstekende Steigenberger Parkhotel én brengt u een bezoek aan misschien wel het meest onderschatte museum van Duitsland: Herzog Anton Ulrich Museum, waar u o.a. verrast wordt met talrijke Vlaamse, Nederlandse en Italiaanse meesters. Tijdens de terugreis op zondag is er nog een uitgebreide (lunch)stop voorzien met een begeleide stadswandeling in romantisch HAMELN, stad van de rattenvanger…

Vrijdag 28 december: Vanuit uw Limburgse opstapplaats brengt een luxe touringcar u eerst naar Hannover. Hier bezoekt u het SPRENGEL museum. Moderne kunst met vooral kunstwerken uit de eerste helft van de twintigste eeuw. In de jaren twintig waren er veel avant-garde kunstenaars in Hannover werkzaam waaronder El Lissitsky en de plaatselijke kunstenaar Kurt Schwitters. U vindt hier een uitgebreide verzameling werken van deze kunstenaars, maar ook werk van Hans Arp, Beckmann, Chagall, Otto Dix, Max Erst, Paul Klee, Henri Laurens, Léger, Magritte, Munch, Nolde en Picasso. Het museum beschikt ook over werken van belangrijke kunstenaars uit de tweede helft van de twintigste eeuw. Tot de bekendste horen; Arman, Francis Bacon, Georg Baselitz, Christo, Bruce Naumann en Sol Lewitt. Niki de Saint Phalle is met een opvallend groot aantal beeldhouwwerken present. In het museum is een (Italiaans) restaurant aanwezig zodat u de vrijheid heeft om hier te lunchen of koffie te drinken.
In de namiddag rijden we door (70 km.) naar BRAUNSCHWEIG. Hier logeert u in het uitstekende Steigenberger Park hotel (www.braunschweig-steigenberger.de) in kamers die van alle gemakken zijn voorzien. Vanavond is het avondeten inbegrepen.

Zaterdag 29 december: Genieten van het ontbijtbuffet, om u aansluitend in het Herzog Anton Ulrich Museum te verbazen over de enorme collectie van vooraanstaande oude meesters: Rubens, Rembrandt, Vermeer, Jan Steen, Cranach, Dürer, Goya, Picasso, Holbein Palma Vecchio etc. etc. Schilderijen, grafieken, sculpturen. U ziet hoogwaardige kunst in vele vormen.

Na het uitgebreide museumbezoek brengen wij u terug naar het centrum van Braunschweig. De middeleeuwse Burgplatz met de dom en burcht verandert in december in een sprookjesachtige kerststad met meer dan 140 kraampjes. En vandaag is de laatste dag (!) van dit zeer populaire kerstevenement. De hele binnenstad is sfeervol verlicht en de (sportieve) liefhebber kan daarvan ook van grote hoogte genieten door de 61 meter hoge stadhuistoren te beklimmen... De avond is vrij te besteden. U kiest zelf of u vanavond in het hotel eet of een gelegenheid in de stad uitzoekt voor uw avondmaaltijd..

Zondag 30 december: Eerst heerlijk ontbijten, uitchecken en dan begint de thuisreis. Maar die wordt in de stad van de rattenvanger HAMELN nog uitgebreid onderbroken. Met een begeleide stadswandeling en met gelegenheid tot lunchen. In de namiddag rijden we dan terug naar uw Limburgse opstapplaats.

hameln1

Reisinfo:
Datum: vrijdag 28 t/m zondag 30 december 2018
Prijs: € 239,- p.p. toeslag 1-pk € 80 ,- (= 2pk voor alleengebruik!)
Inclusief: vervoer per luxe touringcar, reisbegeleiding door Ria Freijser, bezoek en entree Sprengel museum in Hannover, entree Herzog Anton Ulrich Museum, wandeling met gids door Hameln, 2 nachten in Steigenberger Parkhotel in Braunschweig, 2 x ontbijt, 1 x diner EN INCLUSIEF GRATIS LEZING (zie beneden – svp aanmelden bij reservering )
Na reservering volgt in november de bevestiging en het verzoek tot betaling.
Exclusief: eventuele verzekeringen en € 5,- reserveringskosten per boekingsformulier
Opstapplaatsen: Venlo, Roermond, Urmond, Maastricht en Heerlen tussen 6.30 en 7.30 uur
Reserveren: van maandag t/m donderdag van 09.30 – 16.00 uur telefonisch bij Jacobs Reizen in Beek 046-7501422 of stuur een mail met uw gegevens en opstapplaats naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

 

 

 

 

Lezing ter voorbereiding


kerst Wij wensen u een fijne cultuur 3-daagse!