a_cover bridge britain camera clay flowers music palet pottery yoga

Docenten Cultuurhistorische Vorming

Wouter van Romondt

wouter van romondt

Beeldend kunstenaar en docent Tekenen M.O.B. Studie kunst en cultuurgeschiedenis. Verzorgt lezingen over allerlei onderwerpen die met kunst te maken hebben. Probeert vooral in zijn lezingen, een kunstenaar of stroming in zijn cultuurhistorische context te plaatsen.

Rita Bartels

Rita Bartels

Lid van het bestuur van de Veldekekring te Maastricht, is van huis uit opgevoed met een liefde voor de stad Maastricht. Daarnaast heeft zij zich in (kunst)geschiedenis verdiept. Velen hebben haar leren kennen als een gedreven en enthousiast Maastricht-kenner ‘pur sang’ en namen van haar de liefde voor Maastricht over.

Luc Laudy

Luc Laudy

Luc is als een vis in het water in de wereld van het onderwijs. Als onderwijskundige is hij jarenlang aan de faculteit Educatie van Fontys Hogescholen Sittard/Tilburg en later aan de opleiding Tehatex aan de ABKM te Maastricht werkzaam geweest waar hij tevens was belast met de organisatie en begeleiding van kunstexcursies naar Italië. Zijn liefde voor kunst en cultuur houdt hem al meer dan dertig jaar in de greep.
Als docent Handvaardigheid heeft hij ervaring opgedaan bij MDGO/MSPO, een van de voorlopers van Leeuwenborgh Opleidingen.

Evert van Acker

Evert van Acker

Zeeuws-Vlaming; docent economie en geschiedenis; schapenhouder; geeft op bevlogen wijze avondcursussen Limburgse geschiedenis en kent alle Maastrichtse gevelstenen; Hij begeleidt sinds 1998 de wandelingen.

Jacques Dohmen

Jacques Dohmen

Jacques is elektrotechnicus en was verantwoordelijk voor het kwaliteits systeem bij een Elektro-medisch bedrijf. Sinds enkele jaren is hij gepensioneerd. Hij loopt al vele jaren met ons mee, sinds 2006 als begeleider van de wandelingen en daarnaast leidt hij de activiteiten van de voorwandelgroep in goede banen. Zou u een wandeling weten die de moeite waard is om in de cursus opgenomen te worden dan is Jacques uw aanspreekpartner.

Marion Brand

Marion Brand

Marion is sinds enige tijd met pensioen na 46 jaar met plezier in het onderwijs te hebben gewerkt. Aanvankelijk als docent voor moeilijk lerende kinderen, later op het Stella Maris College in Meerssen als docent kunstvakken. Zij volgde de cursus landschapsgids en behaalde afgelopen jaar haar diploma, geniet van buiten zijn, de natuur en dieren en houdt van wandelen en fietsen. Is geïnteresseerd in geschiedenis en kunst en begeleidt onze cultuurhistorische wandelingen met groot enthousiasme.

Hans Lansink

Hans Lansink

Na 35 jaar gewerkt te hebben met zorgleerlingen in het VMBO, als mentor, docent en Remedial Teacher ben ik in 2013 met prepensioen gegaan.
In 2012 ben ik geslaagd als landschapsgids.
Ik ben geïnteresseerd in natuur, geschiedenis, aardrijkskunde en kunst en volg daarom regelmatig cursussen in deze vakgebieden. De laatste jaren heb ik cursussen Limburgse geschiedenis gevolgd aan de VU Maasland in Geleen o.l.v.Evert van Acker. Momenteel ben ik in opleiding als gids voor de vuursteenmijn van Rijckholt.
Mijn hobby’s zijn: lezen, puzzelen, theaterbezoek en culturele vakantie

Joost Claassens

Joost Claassens

Joost Claassens heeft na een werktuigbouwkundige opleiding bij industriële bedrijven in de Logistiek en ICT gewerkt, en is na zijn pre-pensionering bij Koninklijke Mosa in Maastricht in 2011 enthousiast wandelaar bij de VU Cultuurhistorische Wandelingen geworden. Vanaf 2017 is hij zelf als gids actief. Een brede belangstelling voor geschiedenis, in het bijzonder de Tweede Wereldoorlog en de invloed van de mens op het cultuurlandschap. Altijd gewapend met een camera, en bij iedere wandeling zingt hij een toepasselijk lied!

Lammert Neervoort

lammert

Inmiddels gepensioneerd nadat hij vele jaren werkzaam was in een chemisch laboratorium. Zijn belangstelling voor geschiedenis en groen komt terug bij deze wandelingen.
Zijn specialiteiten zijn Vergeten Groenten en Bokkenrijders.

einde