a_cover bridge britain camera clay flowers music palet pottery yoga

Lezing: Uniek cultureel weekend Groningen

Deze lezing dient vooral als achtergrondinformatie voor de 2-daagse cultuurreis naar het Noorden op 17 en 18 mei 2019.

Allereerst wordt er aandacht besteed aan de achtergrond van het populaire TV programma” HET GEHEIM VAN DE MEESTER. In dit programma wordt steeds een bekend, origineel schilderij zeer uitvoerig bekeken en geanalyseerd wat betreft drager, ondergrond, verfsoort en techniek. Vervolgens gaat Charlotte, de meesterschilder, op exact dezelfde wijze als de maker uit het verleden, proberen een reconstructie van het schilderij te maken. Tijdens het werk komen er allerlei geheimen te voorschijn. 

Op de tentoonstelling in Museum More worden er 22 gereconstrueerde schilderijen van de hand van Charlotte tentoongesteld. Dan bekijken we de stillevens van fijnschilder HENK HELMANTEL. We zien zijn meesterlijke techniek, maar ontdekken ook de betekenis van de onderwerpkeuze en de plaatsing van de stilleven-voorwerpen. Als laatste concentreren we ons op het Museum HET DEPOT in Wageningen, gespecialiseerd in BEELDEN. Vooral de menselijke figuur in al zijn verschijningsvormen wordt tijdens de lezing onder de loep genomen. Hopelijk zult u na het bijwonen van deze lezing, ANDERS en met meer oog voor detail, de drie tentoonstellingen bezoeken.

Woensdag 15 mei 2019 om 14.00 uur door Wouter van Romondt.

Prijs: € 7,50 per persoon.

Niet-deelnemers aan deze excursie zijn ook welkom bij deze lezing.

Locatie: VU Maasland, Carbon 6, Kloosterweg 1, Heerlen

Aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch: 046-4236520