omslag

Polen

polen2

9-daagse vliegreis van 24 t/m 31 augustus 2020

 

Als kruispunt tussen Oost en West Europa is Polen een prachtig land voor een ware ontdekkingstocht. De rijke geschiedenis, niet in de laatste plaats door de Tweede Wereldoorlog, heeft vele boeiende bezienswaardigheden nagelaten. Veelzijdige steden als Krakau en Warschau, met prachtige cultuurschatten, worden deze reis afgewisseld met fraai natuurschoon. U verblijft in de prima, centraal gelegen 4* hotels Radisson Blu Sobieski in Warschau en Golden Tulip Kazimierz in Krakau.

 

Het programma ziet er als volgt uit:

Dag 1: Vanaf diverse opstapplaatsen in Limburg rijden we naar het vliegveld van Brussel voor de rechtstreekse middagvlucht naar Warschau. Na aankomst volgt de transfer naar uw centraal gelegen hotel voor de check-in.

Dag 2: Vandaag bekijken we de hele dag de hoogtepunten van Warschau. Via een prachtige boulevard bereiken we de oude binnenstad, met het Koninklijk Paleis, de voormalige woning van de beroemde componist Chopin, het Cultuur Paleis en het prachtige marktplein. Hierna bezoeken we het voormalige getto uit de 2e wereldoorlog (tegenwoordig een woonwijk), met de deportatieplaats, en het Joods Monument. Na de lunch bezoeken we het schitterende Lazienki Park, een natuurpark in het centrum van de stad, met een aantal speciale cultuurhistorische gebouwen. Aan het einde van de middag keren we terug naar het hotel.

Dag 3: Voor de middag bezoeken we het prachtige Wilanow Paleis en het bijbehorende park, zonder enige twijfel een van de meest prestigieuze monumenten van Polen. Na de lunch heeft u vrije tijd om Warschau op eigen gelegenheid nog te bekijken.

Dag 4: Na het ontbijt rijden we naar Czestochowa, één van de belangrijkste bedevaartplaatsen van Polen, waar jaarlijks miljoenen pelgrims heengaan. We bezoeken het beroemde Paulinerklooster, waar de Zwarte Madonna zich bevindt. Hierna rijden we verder naar ons prachtige hotel in Krakau, waar we vier nachten blijven.

Dag 5: Vandaag maken we uitgebreid kennis met Krakau, het ‘Florence van Polen’, met een bijzondere mix van heden en verleden. We bezoeken o.a. het oude centrum, met het gezellige marktplein met de Mariakerk, de Lakenhal en de Raadhuistoren, de Joodse Wijk en de Wawelheuvel, met haar burcht en kathedraal. Aan het einde van de middag keren we terug naar ons hotel.

Dag 6: Na het ontbijt rijden we naar de voormalige concentratiekampen Auschwitz en Birkenau. De gevangenisbarakken herbergen een museum dat de geschiedenis van het kamp en de vervolging in Europa toont tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na dit zeer indrukwekkende bezoek rijden we naar Kalwaria, waar we het befaamde kerken- en kloostercomplex, met haar talrijke kapellen en Heilige figuren, bezoeken. Laat in de middag keren we terug naar ons hotel in Krakau.

Dag 7: Na het ontbijt rijden we naar de Wieliczka zoutmijnen, één van de oudste zoutmijnen ter wereld (Unesco werelderfgoed). We bekijken verschillende zalen met standbeelden van historische figuren, die zijn uitgehouwen uit rotsachtig zout. Hoogtepunt is de kapel, waar zelfs de kroonluchters in zout zijn uitgehouwen. Hierna keren we terug naar Krakau, waar u ’s-Middags vrije tijd heeft.

Dag 8: U heeft nog wat vrije tijd in Krakau voordat u aan het einde van de morgen naar het vliegveld wordt gebracht voor de terugvlucht naar Brussel. Na aankomst wordt u door onze touringcar weer naar Limburg gebracht, waar een einde komt aan deze indrukwekkende reis.

De reissom bedraagt € 1095,- per persoon. De toeslag single bedraagt € 275,-

 

Hierin is inbegrepen:

  • Vervoer per luxe touringcar vanuit Limburg naar het vliegveld en terug.

  • Heenvlucht vanuit Brussel naar Warschau en terug vanuit Krakau naar Brussel, beide inclusief bagage.

  • 7 overnachtingen in uitstekende, centraal gelegen 4* hotels in Warschau (3 nachten) en Krakau (4 nachten), op basis van logies en ontbijt.

  • Het volledig excursieprogramma inclusief entrees, onder leiding van een lokale Nederlands sprekende gids.

  • Eigen Nederlandse reisbegeleiding.

  • Een info meeting ca. een maand voor vertrek.

 

Nog niet inbegrepen:

  • Overige maaltijden en uitgaven van persoonlijke aard.

  • Eventuele fooien en verzekeringen.

  • Eventuele toeristenbelasting, ter plaatse in de hotels te voldoen.