omslag

Venetië met de Biënnale

6-daagse kunst- en cultuurreis van 13 t/m 18 oktober 2019 (herfstvakantie) 

Van mei tot en met november 2019 wordt in Venetië de 58e Biënnale voor actuele beeldende kunst georganiseerd. Bijna 100 landen presenteren in de Giardini, de Arsenale en op vele andere plaatsen in het historische Venetië de meest actuele en vooraanstaande kunstenaars.

Het thema van de 58e Biennale is May You Live in Interesting Times, waarvoor curator Ralph Rugoff weer een keur aan internationale kunstenaars heeft uitgenodigd. 

Educa Travel organiseert in 2019 voor de 5e maal een kunst- en cultuurreis naar Venetië waarbij bezoeken aan de Biënnalelocaties ‘de Giardini’, ‘de Arsenale’ en elders in Venetië, gecombineerd worden met bezoeken aan de kunsthistorische hoogtepunten in de unieke lagunestad die Venetië al zo vele eeuwen is. De reis wordt geleid door kunsthistoricus Luc Laudy.

Het programma ziet er als volgt uit:

Dag 1, zondag 13 oktober 2019

In de loop van de morgen vertrekken we per touringcar vanuit Limburg naar het vliegveld in Brussel voor de rechtstreekse middagvlucht naar Venetië, waar we aan het eind van de middag (16.00 uur) arriveren. Na aankomst in het hotel neemt Luc u mee voor een eerste kennismakingswandeling in deze prachtige stad met aansluitend het gezamenlijke diner in een gezellig restaurant in de stad.

Dag 2, maandag 14 oktober 2019

We bezoeken de Galleria dell’Accademia. Dit museum herbergt een geweldige collectie Venetiaanse schilderkunst uit de periode tussen +/-1300 en +/- 1800. Vervolgens wandelen we naar de Punta della Dogana dat door de Franse kunstverzamelaar Francois Pinault is verbouwd tot een prachtige expositieruimte.
Eventueel kan ook een bezoek worden gebracht aan het Peggy Guggenheim Museum.

Een bezoek aan de kerk SM Gloriosa dei Frari met enkele prachtige werken van Titiaan is ons volgende doel en we besluiten deze dag met een bezoek aan de Scuola Grande di San Rocco, volledig gedecoreerd door de Venetiaanse schilder Tintoretto.
‘s-Avonds vindt het diner plaats in een sfeervol restaurant in het stadscentrum.

 Dag 3, dinsdag 15 oktober 2019

Vandaag staat geheel in het teken van de Biënnale! We gaan naar ‘de Giardini’ en bezoeken er de hele dag de diverse landenpaviljoens. Hier verzorgen vele landen de meest uiteenlopende presentaties.
In het Nederlandse paviljoen, ontworpen door Gerrit Rietveld in 1954, presenteert dit jaar curator Benno Temple de kunstenaars Remy Jungerman,(1959), Iris Kensmil (1970) en Stanley Brouwn (1935-2017) met de titel The Measurement of Presence: Body, Spirit, History.
Voor de avond hebben we voor u wederom een bijzonder restaurant centraal in Venetië uitgezocht waar we dineren.

 Dag 4, woensdag 16 oktober 2019

In de ochtend bezoeken we o.a. de kerk San Giovanni e Paolo. Op het plein voor de kerk staat het beroemde ruiterstandbeeld van ‘Colleoni’ door Andrea del Verrochio uit 1479. Vlakbij ligt het bijzondere kerkje Santa Maria dei Miracoli dat we eveneens zullen bekijken.
’s-Middags gaan we naar het eiland Murano, al vele eeuwen beroemd vanwege het glasblazen. We wandelen over het eiland. Eventueel kunt U ook het glasblazen in praktijk zien.
Na de middagpauze keren we terug naar Venetië en bezoeken we het ghetto Vecchio en het ghetto Nuove, onze laatste excursiedoelen van vandaag. Het zijn de plaatsen waar de Venetiaanse joden sinds de 16e eeuw verplicht waren te wonen.

‘s-Avonds vindt het diner wederom plaats in een sfeervol restaurant in het stadscentrum.

 Dag 5, donderdag 17 oktober 2019

De Biënnalepresentaties in ‘de Arsenale’ zijn deze dag ons excursiedoel. De Arsenale bestaat uit de gebouwen van de voormalige Venetiaanse scheepswerven. De eeuwenoude enorme hallen bieden een geweldig podium aan de hedendaagse kunst en de wereldwijd geselecteerde kunstenaars.
Voor het ‘laatste avondmaal’ dineren we in Mestre vlakbij ons hotel.

Dag 6, vrijdag 18 oktober 2019

Indien er nog voldoende tijd is kunnen we ‘s-morgens Venetië bezoeken.
Indien u dit wenst kunt u natuurlijk ook op eigen gelegenheid de stad in of in Mestre blijven.
Na de middag wordt u naar het vliegveld gebracht voor de terugvlucht naar Brussel. Na aankomst wordt u met de touringcar weer naar Limburg gebracht, waar een einde komt aan deze bijzondere reis!

Het minimale aantal deelnemers bedraagt 15 en het maximaal aantal deelnemers op deze reis bedraagt 20 personen.
De reissom bedraagt € 995,- per persoon. De toeslag single bedraagt € 115,-

Hierin is inbegrepen:

 • Vervoer per luxe touringcar vanuit Limburg naar vliegveld Brussel en terug.

 • Retourvlucht Venetië (incl. bagage), met Brussels Airlines.

 • Transfers van de luchthaven in Venetië naar het hotel en terug, op dag 1 en 6.

 • 5 overnachtingen in hotel Venezia (3*) in Mestre (Venetië), op basis van half pension (1 diner in een naburig restaurant en 4 in een authentiek restaurant in het centrum van Venetië).

 • Het beschreven excursieprogramma incl. toegangskaart voor de Biënnale.

 • Reisleiding in de persoon van kunsthistoricus dhr. Luc Laudy.

 • Een uitgebreide voorbereidingslezing door dhr. Luc Laudy ca. een maand voor vertrek.

 Nog niet inbegrepen:

 • Overige maaltijden en uitgaven van persoonlijke aard.

 • Eventuele overige entreegelden (ca. € 70,-), verzekeringen en fooien.

 • Bus/tram/bootkaart Venetië (ca. € 60,- per persoon).

 • Toeristenbelasting à € 2,40 per persoon per dag, ter plaatse te voldoen.

educaMeer info en boeken via Educa Travel