a_cover bridge britain camera clay flowers music palet pottery yoga

Docenten Creatieve Vormgeving

Anne Barneveld

Anne Barneveld

Behaalde in 1982 het diploma Monumentale Vormgeving aan de toenmalige Stadsacademie voor Toegepaste Kunsten, nu Academie Beeldende Kunsten Maastricht. Vanaf dat moment heeft zij overal in het land niet alleen ononderbroken deelgenomen aan groepsexposities maar ook vele solo-exposities mogen samenstellen. Sinds 2003 geeft twee ochtenden per week schilderles aan volwassenen bij Trajekt in Maastricht. Anne Barneveld is haar lyrisch abstracte schilderstrant altijd trouw gebleven maar heeft die, in de 34 jaar dat ze schildert, verrijkt in kleur en vorm. Haar ervaring heeft haar er gaandeweg toe gebracht op een meer vrijmoedige en meer subtiele manier te werk te gaan, zowel in grote als in kleine formaten. Zij heeft behoefte om vorm en uitdrukking te geven aan haar eigen wereld, een binnenwereld, die nauwelijk wordt beïnvloed door wat natuur en dagelijks leven aan beelden hebben te bieden. De voorstellingen ontstaan als in een droom maar blijven grotendeels abstract, als een spel van kleuren en vlakken. Wat zich aandient als chaos brengt Anne Barneveld tot een ordening van harmonie, spanning en verrassing. Kenmerkend en opmerkelijk is dat haar werk altijd een positief levensbeeld uitstraalt.
Website: http://anne-barneveld.weebly.com/

Mady Bollen

M.Bollen

Volgt haar passie voor artistieke expressie van schilderkunst sinds haar jeugd. Zowel de liefde voor het aquarelleren als het acryleren van geabstraheerde landschappen, bloemen, stillevens, model en abstracte thema’s genieten haar volle aandacht. Schilderen is voor haar spelen met sterke kleurkracht en contrast, vol beweging en energie met een groot oog voor schoonheid en harmonie. In de loop der jaren kreeg zij artistieke begeleiding en volgde zij meerdere workshops o.a. aan het Aquarelinstituut van België te Mol.

Arno Sijben

Arno Sijben

(1968) studeerde af aan de Autonome afdeling van de Academie Beeldende Kunsten te Maastricht, Hogeschool Zuyd waar hij vervolgens aan de docentenopleiding de opleiding Bachelor in Fine Art Education afrondde. Arno Sijben is actief betrokken bij de kunstcommissie van Atrium MC Parkstad en geeft incidenteel rondleidingen als museumdocent bij Schunck ('het Glaspaleis') te Heerlen. In bijna al zijn werk is vergankelijkheid een thema dat onderhuids aanwezig is, de symboliek van iets moois dat dreigt te verdwijnen. Een sfeer van mystiek en melancholie, die nieuwsgierigheid bij de beschouwer oproept. Toch is het verwerken van dit thema niet de eerste prioriteit van Sijben. Soms kiest hij heel duidelijk de thematiek als begin, soms wordt deze thematiek in een veel later stadium aan het werk toegevoegd en gaat het in eerste instantie meer over het materiaal. Het uitgangspunt is bij elke serie vaak hetzelfde. Hij bouwt zijn werk op aan de hand van beeldmateriaal: gevonden foto’s uit glossy’s, krantenknipsels, zelfgemaakte foto’s en zelfgemaakte schetsen. In sommige series vervormt Sijben dit beeldmateriaal middels de computer, waardoor het werk tussen abstractie en figuratie balanceert. In andere series is deze vervorming minder aanwezig, het werk oogt hierdoor meer figuratief.
Website: http://www.arnosijben.nl

Henk Tummers

 Henk Tummers

Bekwaamde zich in de tachtiger jaren tot keramist bij de ABK Maastricht. Aanvankelijk als docent verbonden aan het Creatief Centrum in Geleen is hij sinds 1999 werkzaam bij de Volksuniversiteit. Als keramist heeft hij de Raku techniek tot zijn specialisme gemaakt.

Wilma Pustjens

wilma pustjens

Volgde de eerstegraads lerarenopleiding tekenen, schilderen en kunstgeschiedenis aan de toenmalige Stadsacademie (Academie Beeldende Kunsten Maastricht) te Maastricht. Zij heeft als docente tekenen-schilderen en kunstgeschiedenis gewerkt aan de Vrije Academie te Venlo en is geruime tijd werkzaam als beeldend kunstenaar.
Website: http://wilmapustjens.nl/index.html

 Fia Pinkers

fia pinkers

Studeerde af aan de lerarenopleiding TeHaTex te Tilburg en aan de Stadsacademie te Maastricht, afdeling Monumentale Vormgeving. Als beeldend kunstenaar vindt zij vooral inspiratie in architectuur, waarbij zij licht en ruimte in vorm en kleur transformeert. Sinds 1990 geeft zij cursussen tekenen en schilderen voor beginners en gevorderden. In haar cursussen komen figuratief en abstract werken aan bod.
Website: https://www.fiapinkers.nl/

Marlo Janssen

marlo

Heeft in 1984 de opleiding voor coupeuse-lerares, aan de modevakschool Haarlem, afgerond en is begonnen met lesgeven in het maken van kleding. (Tegenwoordig is het” modevakschool Nationaal”.) Naast het creatief werken met stof is haar grote passie: kleur en klank. Kleur voor de” buitenkant”, o.a. kleur en kledingstijl advies en kleur en klank voor de” binnenkant”,o.a. aura-soma en klankschalen. Voor meer informatie kun je kijken op www.osiriakleurenklank.nl

Marianne Verboom-Deliège

marianne verboom

Fotografe.
Opleiding: Fotovakschool Venlo.
We gaan het o.a. hebben over licht, scherpte, kleur en compositie, landschaps- en portretfotografie en over de dingen die voor jou belangrijk zijn op fotografiegebied.

 

einde